A PVC–padló rugalmas műanyag alapú, padlóburkoló anyag, melynek alapanyagától, vastagságától, minőségétől függően számos felhasználási területe van. A széles szín-és mintaválaszték (márvány-, járólap-, kő-, parkett mintás stb.) lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú vagy funkciójú helyiség burkolására alkalmas legyen. A különböző szélességek lehetővé teszik a gazdaságosabb felhasználást, illetve nagyobb helyiségek illesztés nélküli burkolását. Gyorsan lerakható, nem törik, könnyen formálható. A speciális műanyag bevonattal kezelt padlók könnyen tisztán tarthatók.

A PVC padlók felhasználási területük szempontjából két részre oszthatók: lakossági és ipari pvc-k. Ami megkülönbözteti őket egymástól az a kopásálló réteg keménysége. A kopásálló réteg teszi lehetővé, hogy a kiválasztott termék hosszabb használat után is megőrizze mintáját és színét.

Lakossági PVC:

Ebbe a kategóriába sorolhatók azok a PVC-k, melyek kevésbé forgalmas helyekre, mérsékelt igénybevételre terveztek. A lakossági padló egyesíti a műszaki tartalmat a vonzó megjelenéssel. A műszaki tulajdonságok a folyamatos fejlesztések eredménye, az aktuális lakásbelső-trendekhez illeszkedő designok pedig rendkívül széles választékot biztosít. A különböző stílusokhoz kiválóan alkalmazkodó minták alkalmassá teszik a terméket bármilyen belső térhez való illeszkedésre.

Ipari PVC:

Az ipari, irodai vagy sport területre gyártott PVC-k kopásálló rétege keményebb, ezáltal nagyobb és tartósabb ellenállást biztosít az különböző igénybevételekkel szemben. Kiválóan alkalmas nagy igénybevételnek kitett helyiségek burkolására (folyosók, várótermek garázsok, műhelyek stb.).

A PVC padló jó hő- és hangszigetelő, így a zajosabb helyiségek, műhelyek, tetőterek ideális burkolója. A ma gyártott PVC burkolatok izgalmas, változatos, és ízléses felületkialakításra nyújtanak lehetőséget.